Bygg 148

Salthammer båtbyggeri AS har inngått byggekontrakt med Finnsnes Dykk & Anleggservice AS.

Salthammer båtbyggeri AS (SHB) har inngått byggekontrakt med Finnsnes Dykk & Anleggservice AS. (FDA) Dette er den andre kontrakten mellom selskapene som er signert i 2020.

Skipet som blir verftets bygg nr. 148 skal bygges i sin helhet på SHB sitt verft på Vestnes og leveres i februar 2022. Skipet er et søsterskip til verftets bygg nr. 146 som skal leveres til FDA i mai 2021.

Skipet er en CoastCat25W, Designet av Tomra Engineering AS, med en største lengde på 24,8 m og en bredde på 13 m. – skipet skal utrustes med blant annet; innredning for 5 personer, 80 t dekksvinsj, 5 tonns capstan, tauepinner, store kraner og et arbeidsdekk på 175 M2

Kontrakten vil gi oppdrag for flere lokal og nasjonale firma.

Vi takker FDA for den tilliten de viser oss når de nå kontraherer nytt fartøy før det første er levert, uttaler Lasse Stokkeland, daglig leder ved verftet, det er den største tillits erklæringen vi kan få når kundene ønsker å komme tilbake og bygge flere båter hos oss.

 «Fartøyet blir FDA AS sitt fartøy nr. 12, hvorav 6 fartøy er i drift i dag. Selskapet er optimistisk for fremtiden og ser for seg at kraftige servicebåter med kraftig utstyr er veien videre for næringen. Disse fartøyene, i kombinasjon med vårt mannskap sin lange erfaring og kompetanse, gjør at vi er godt rustet for utviklingen i sjømatnæringen. Fartøy og utstyr styrker også FDA AS som en maritim entreprenør.» Sier daglig leder i FDA Keneth Larsen

Finnsnes Dykk & Anleggservice AS ble etablert i 2002 av Keneth Larsen, og er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåttjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge.

Salthammer Båtbyggeri AS er Norges eldste verft, startet i 1896, og med flere kontrakter på nye fartøy i ordreboken, og faste gode kunder innen stålkonstruksjoner er Salthammer Båtbyggeri AS rigget for en fortsatt positiv utvikling i årene som kommer.

Bilde foran BG146 i forbindelse med signering av kontrakt. Fra venstre Lasse Stokkeland, Ove Amdam, Keneth Larsen