Ny kontrakt BN147

Da ble det nok en gang feiring med marsipankake blant de ansatte på Salthammer Båtbyggeri, da daglig leder Ove kunne meddele nok en ny kontakt. Gleden var stor da BN 147 ble presentert. Kontrakten det dreier seg om er en CoastCatW15, en toskrogs arbeidsbåt designet og utviklet av Tomra Engineering AS. Kunden er Nærøysund Aquaservice AS som har base i Nærøysund kommune i Trøndelag. Etter noen måneder med gode samtaler, møter og forhandlinger kan resultatet av dette presenteres. Dette skaper entusiasme og positivitet for verftet vårt her på Remmem i Vestnes, meddeler Ove.

Vi på Salthammer Båtbyggeri takker for tilliten og ser frem til et godt samarbeid med Nærøysund Aquaservice frem mot levering høsten 2021.

I en felles pressemelding står det følgende:

Høsten 2021 leveres en 15 x 12 meter kraftplugg i stål. Kontrakten mellom Nærøysund Aquaservice og Salthammer Båtbyggeri om en CoastCat15W er viktig for begge parter.

Avtalen om nybygget ble signert på siste dag i juni ved serviceselskapets base i Nærøysund. Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice og Ove Amdam i det tradisjonsrike verftet på Vestnes er begge glade for kontrakten; den første mellom dem.

– «Aqua Fighter» vil løse tunge oppgaver og konkret kapasitetsbehov hos oss. Hun blir det første stålfartøyet blant våre servicebåter. En solid arbeidshest fra et verft som åpenbart kan denne typen båt og byggemateriale, sier daglig leder Karlsen.

Per i dag har Nærøysund Aquaservice 35 medarbeidere, og staben vil øke med seks når besetningen på det nye servicefartøyet kommer i tjeneste.

Fortøyningsjobber i oppdrettsanlegg blir hovedoppgaven for den relativt brede katamaranen; byggenummer 147 fra Salthammer. Servicebåten vil være fullt utrustet med to kraner og solid vinsj- og ankerhåndteringsmateriell. For Nærøysund Aquaservice har Tomra Engineering videreutviklet en variant av eget design CoastCat15W.

– Det handler om tilpassede og gode gjennomtenkte løsninger; ikke minst komfort for besetningen, sier daglig leder Roy Frostad i Tomra Engineering.

Hyggelig i «koronatid». Som et av Norges eldste båtbyggeri leverte Salthammer i 2015 sin første dedikerte servicebåt for havbruksoperasjoner. «Aqua Fighter» blir det sjette nybygget i dette segmentet.

– Korona har gitt spesielle utfordringer også for denne bransjen. Derfor særlig hyggelig å få landet en nybyggingskontrakt som sikrer vår virksomhet til godt ut i 2021, framholder daglig leder Ove Amdam fra verftet på Vestnes.