Bygg 146

En gledens dag ved Salthammer Båtbyggeri i dag, fredag 08.05.2020. Daglig leder Ove Amdam kunne stolt offentliggjøre for alle ansatte at nok en kontrakt på levering av komplett servicebåt var signert. Med lokal presse til stede og marsipankake i god tradisjon ble det en gledelig inngang på helgen.

Kunden er Finnsnes Dykk & Anleggservice AS (FDA), fra Finnsnes i Troms og Finnmark fylke. Firmaet er en maritim entreprenør som leverer dykkertjenester og servicebåt-tjenester til havbruksnæringen, entreprenører og det offentlige i Nord-Norge. Dette er et nytt bekjentskap for Salthammer Båtbyggeri som vi gleder oss til å samarbeide med.

Fartøyet det dreier seg om er en Coastcat25W, et toskrogs fartøy utviklet og designet av Tomra Engineering AS i Tomrefjord. Fartøyet får en lengde på 25 meter og en bredde på 13 meter. Med kraftig maskineri og propellanlegg, store kraner, 80 tonns dekksvinsj og topp moderne dekksutrusting forøvrig vil dette bli en muskelbunt i sitt segment, og et allsidig arbeidsredskap for rederiet. Innredningen skal være topp moderne med lugarkapasitet til fem fordelt på 4 lugarer. alle med eget baderom.Fartøyet blir det fjerde Salthammer Båtbyggeri bygger med Tomra Engineering design.

Fartøyet blir Salthammer Båtbyggeri sitt byggenummer 146 og skal tradisjon tro bygges i sin helhet ved verftet. Oppstart skrogbygging vil bli før ferien 2020, med levering ferdig fartøy i Mai 2021.

Det er med stor glede og stolthet å kunne presentere ny kontrakt tross de tider hele samfunnet er, og har vært i den siste tiden. Vi håper og tror at dette kan være med å spre positivitet og tro i denne tiden.

Vi takker Finnesnes Dykk & Anleggservice for tilliten og oppdraget og gleder oss til nok et positivt prosjekt.