Bygg nr. 145

Onsdag 18.september var Salthammer Båtbyggeri AS i Kristiansund og signerte en ny kontrakt på levering av et servicefartøy til bruk innen havbruksnæringen. Oppdragsgiver er Abyss Aqua, en ikke ukjent kunde og samarbeidspartner av Salthammergruppen. Salthammer Båtbyggeri leverte i 2015 «Fosnakongen» til samme rederi, og selskapene har i tillegg et omfattende samarbeid om design og produksjon av sikkert dekksutstyr. Det er derfor også spesielt hyggelig at Salthammer Båtbyggeri igjen blir vist tilliten til å kunne levere et nytt, moderne og robust fartøy til Abyss Aqua.

Fartøyet det dreier seg om er en CoastCat22W, et to-skrogs fartøy utviklet og designet av Tomra Engineering AS i Tomrefjord. Det får en lengde på 21,8 m og en bredde på 13 m. Innredning skal ha fasiliteter og lugarkapasitet for et mannskap på inntil syv personer fordelt på fem lugarer, alle over hoveddekk. Arbeidsdekk blir fullspekket med moderne utstyr for allsidige arbeidsoppgaver, med høyt fokus på sikre arbeidsforhold for mannskapet. Av utstyr kan nevnes dekksvinsj, tauepinner, haikjeft, hekkrull, plateholder og taulås samt 2 kraftige kraner på henholdsvis 145 tm og 100 tm. Designet er av kjent type for både verft og reder. Det var også Tomra Engineering som stod for utvikling og design av «Fosnakongen».

Fartøyet som får byggenummer 145, skal bygges i sin helhet ved Salthammer Båtbyggeri sine fasiliteter på Remmem i Vestnes kommune. Oppstart skrogbygging vil bli i oktober 2019, med levering av ferdig fartøy klar til bruk i juli 2020.

Salthammer Båtbyggeri anser kontrakten som svært viktig og et resultat av et målrettet hardt arbeid over tid. Siden første fartøy til havbruksnæringen ble levert i 2015 er det lagt ned mye ressurser i å komme seg inn i et marked med mange aktører og høy konkurranse. I mellomtiden ble fartøy nummer to levert i 2018 og et tredje er under bygging med levering i mars 2020. Det var derfor moro å også få dele denne gode nyheten med alle ansatte på spisesalen torsdag 19. september over en kopp kaffe og marsipankake, tradisjonen tro.

Vi vil takke Abyss Aqua for tilliten og ser frem til et godt samarbeid med både rederiet og Tomra Engineering gjennom byggefasen. Vi gleder oss til å komme i gang.