Bygg nr. 143

Salthammer Båtbyggeri AS på Vestnes har inngått kontrakt med Cermaq Norway AS om bygging og levering av et fullt utrustet servicefartøy til bruk innen oppdrettsnæringen. Fartøyet er et multifunksjonsfartøy av typen Coastcat 15, en katamaran med lengde 15 m og bredde 12 m. Fartøyet er tegnet og utviklet av Tomra Engineering AS i Tomrefjord.

  • Vi ser frem til å ta dette servicefartøyet i bruk i vår produksjon i Vest-Finnmark, sier Gunnar Gudmundsson, regiondirektør for Cermaq Norway i Finnmark. Fartøyet vil bli bemannet med lokal arbeidskraft og kompetanse, og vil foreta større serviceoperasjoner ved våre sjøanlegg, sier Gudmundsson.

Bygges lokalt

Fartøyet skal bygges i sin helhet på Salthammer Båtbyggeri med bruk av lokale samarbeidspartnere. Det skal utstyres med moderne hydraulisk dekksutstyr for å ivareta sikkerheten på dekk ved krevende og variert arbeidsoperasjoner. Noe av utstyret skal produseres og leveres av Salthammer Tresfjord, en datterbedrift av Salthammer Båtbyggeri. De skal levere haikjeft, tauepinner, hekkrull og plateholder. For utenom dette skal fartøyet utstyres med blant annet to kraner og dekksvinsj. I styrhuset blir det moderne miljø med styreposisjon forut og en akterut for drift av fartøy under arbeid ved anleggene. Fartøyet utstyres videre med innredning for inntil 6 personer. Dette er Salthammer Båtbyggeri sitt andre nybygg innen segmentet. Det forrige var en 25 meters katamaran fra samme konstruktør.

 

Oppstart for bygging av servicefartøyet er midten av juni 2017 med levering i slutten av januar 2018.

  • Vi gleder oss over dette oppdraget og ser frem til å starte arbeidet, sier Ove Amdam, daglig leder ved Salthammer Båtbyggeri på Vestnes. Vi har jobbet med å få frem dette prosjektet sammen med rederi og konstruktør siden i fjor sommer og det er godt å endelig kunne offentliggjøre en slik kjekk nyhet for våre ansatte. I tillegg til dette har vi også flere spennende prosjekter vi jobber med. Slik det ser ut nå blir det hektiske måneder fra juni og frem til over nyttår 2018, sier Amdam.

 

Om Cermaq Norway: Cermaq Norway AS er en av Norges største matvareprodusenter, med en daglig produksjon på 1,3 millioner porsjoner sunn og bærekraftig laks. Cermaq Norway har virksomhet langs kysten av Nordland og Finnmark, og har i overkant av 550 dedikerte og dyktige ansatte. Cermaq Norway er en del av Cermaq Group AS. Cermaq Group er verdens nest største produsent av laks og ørret.